Hverdagsliv

STORE SOMMERHUSDRØMME PÅ LAVT BUDGET

17. september 2019

Billeder er alle fra Pinterest

I har hørt mig snakke en del om sommerhus herinde, og det fylder også rigtig meget for mig. For os. Drømmen om et sommerhus. Om et frirum væk fra byen, hvor vi kan skrue ned for tempoet og ambitioner om ting der skal ske, og istedet bare være. Se bladene skifte farve på træerne, som sæsoner kommer og går, og give Nola mulighed for et nært forhold til naturen, selvom den i vores hverdag desværre ikke fylder så meget.

De sidste par weekender har vi derfor brugt på at kigge på sommerhuse- og områder ude i det danske sensommerland. Troede faktisk vi havde fundet drømmehuset, og så alligevel ikke. Skuffelsen var stor. Især for mig, der allerede mentalt havde indrettet huset, og set mig selv plante frugt og grønt i drivhuset, som Nola skulle pusle om sammen med mig. Skuffelsen bekræftede os til gengæld også i, at sommerhusdrømmen ikke er bare er flygtig. At det virkelig er noget, vi gerne vil. Så vi leder videre. Har bogmærket ejendomsmæglerne og søgeagenter på de områder, vi har kig på.

Hver gang jeg har postet lidt om vores sommerhusjagt, er I så søde at spørge nysgerrigt ind til det. Hvor kigger vi? Hvad kigger vi efter? Har vi fundet det rigtige? Og mens jeg endnu har tilgode at dele en glædelig beretning om, at vi har fundet HUSET, vil jeg til gengæld gerne dele lidt om de kriterier, vi har sat os selv for øje.

Økonomi

Vi har et max budget på 1.200.000 kr, men vil gerne købe lidt billigere end det, så der også er luft i økonomien til at sætte lidt i stand og købe nyt inventar, hvis det ikke følger med i købet. Og jeg skulle hilse at sige at der ikke findes super mange sommerhuse i ordentlig stand til +/- 1 million.

Huset

Huset skal aller helst være et klassisk træhus med masser af vinduer til at lukke lyset ind. Det skal have et køkken alrum, eller mulighed for at lave der. Gerne tre værelser eller som minimum to, og så en stue med plads til en sovesofa. Kvadratmeter i størrelsesorden 60-70. Huset må gerne ligge på en naturgrund, der stiller krav til minimalt vedligehold, da vi helst ikke vil bruge hver weekend på at luge bede, beskære træer og klippe hæk.

Området

Første og vigtigste kriterie er, at vi ikke vil længere end en time i bil væk fra København. Gerne lidt mindre, så vi til trods for fredagstrafikken, stadig kan holde os inden for en time. Det skal være et strandområde og gerne med en lille bymidte med mulighed for dagligvareindkøb i småtingsafdelingen, måske ovenikøbet et lille ishus og en fiskemand. Og så vil vi hellere sydpå end nordpå, ene og alene fordi mine forældre bor på Sydsjælland, så finder vi et sommerhus i Nord(vest)sjælland, vil der være to timer imellem os, og så kan jeg godt allerede se, at Nola kommer til at se endnu mindre til sin mormor og morfar, end hun gør i forvejen. Det ønsker jeg ikke. Så derfor, sommerhusområder syd for København har indtil videre førsteprioritet. Dernede får man i øvrigt også mere for pengene, end man gør mod nord, hvilket også er en klar fordel. Vi har været ude og se på Strøby Ladeplads lige uden for Køge, og Fakse Ladeplads 20 minutter længere mod syd. Sidstnævnte kunne vi virkelig godt lide, men udvalget af huset til salg er minimalt desværre.

 

Så her står vi så. Med store sommerhusdrømme og et lavt budget. Vi har ikke travlt. Der er jo også lige dét der bryllup, der skal spares op til. Men forhåbentlig at vi næste sommer er et skridt tættere på at være sommerhusejere.

 • Reply
  Maja
  17. september 2019 at 15:43

  Vi har et familie sommerhus i Rødvig. Det er er skønt område. Sommerhusområdet ligger langs stranden på den ene side af havnen. og der er en skov på den anden side. Og havnen er rigtig hyggelig, med liv om sommeren og en virkelig god fiskehandler. Og i sommer åbnede der en god cafe. I selve sommerhusområdet er der stille og ingen større veje der skal krydses for at komme til stranden. De fleste huse har 5-10 minutter på gåben til stranden. Det ville jeg anbefale. Vi plejer at kunne køre derned på under 1 time.

  • Reply
   merimeri
   17. september 2019 at 16:45

   Åh det lyder vel nok fint! Vi tjekker Rødvig ud. Tak for tippet Maja <3

 • Reply
  Silje
  17. september 2019 at 17:40

  Vi fant også vores drømme sommerhus i Rødvig🙌🏼 Vi har haft det i godt tre år nu og vi fortyder ikke et sekund🙌🏼

 • Reply
  Silje
  17. september 2019 at 17:44

  P.s. Vi havde samme check liste som jer -og samme mood board😆😄🙌🏼 Held og lykke med jagten!

  • Reply
   merimeri
   17. september 2019 at 20:10

   Åh hvor er det godt at høre! Det lader dog til, at udbuddet af sommerhuse til salg er meget småt. I hvert fald lige nu. Måtte I lede længe, før det rigtige dukkede op?

 • Reply
  Silje
  18. september 2019 at 11:13

  Jeg tror markedet har ændret sig meget på 3 år. Huset stod faktisk til salg i næsten et år før vi købte det. Samme uge som vi underskrev kontrakten meldte 2 andre købere sig🤷🏼‍♀️ Men jeg syns det var nogle gode sommerhus til salg i sommer, de bliver nok bare solgt hurtig? Hvis I holder øje med markedet er det nok noget der dukker op🙌🏼🤞🏼 Det er forøvrig mange sommerhus til udleje + et skønt badehotel og et BnB hvis man lige vil teste stedet af inden man køber😃

  • Reply
   merimeri
   18. september 2019 at 11:29

   Sikke et held! Jeg har oprettet en agent, og holder øje. Godt tip også med badehotel og BnB. Kunne være en fin måde lige at tage temperaturen på området inden vi helt overgiver os 🙂

Kommenter