Boligindretning Et godt tip

MIT BEDSTE TIP TIL EN BILLEDVÆG

21. marts 2019

Vi er jo godt igang med at lave en billedvæg hjemme i vores alrum, og det foreløbige resultat kan I se på instagram her. Det tager tid sådan et projekt. At finde de rigtige plakater, kombinationen af rammer, for ikke at tale om det puslespil det er, at få helhedsudtrykket til at tage sig ud, som man gerne vil have det. Der ligger mange timer i sådan en billedvæg. Jeg har dog fundet på en lille smutvej til at gøre arbejdet lidt lettere, og eftersom et spørgsmål, jeg ofte får, er, hvordan jeg visualiserer billedvæggen, inden jeg går igang, da tænker jeg at dele mit bedste tip til at lave en billedvæg med jer her.

Planlæg din billedvæg i Word

Mit bedste tip til at lave en billedvæg er nemlig såre simpelt. Du skal bare igang i Word. Microsoft klassiske tekstbehandlingsprogram er nemlig genialt til at sidde og lege rundt med forskellige billeder, inden du går igang med boremaskine eller hammer og søm i væggen. Jeg gør altid det, at jeg gemmer billeder af de plakater ned, jeg til en start har udset mig, og så henter jeg dem ind i Word, hvor jeg så kan gå igang med at arrangere dem, som jeg forestiller mig, de skal hænge på væggen. På den måde er det nemt at se, hvordan det færdige resultat vil tage sig ud, allerede inden man går igang. Det smarte ved denne fremgangsmåde er også, at du hurtigt kan prøve andre motiver og rammestørrelser af, hvis udtrykket ikke sidder lige i skabet i første omgang. 

Vil du bruge sorte rammer på væggen, er det bare at tilføje en sort linje om billederne, og så tilpasse tykkelsen, så den nogenlunde svarer til den på rammerne. Bruger du rammer i træ eller sølv, kan det være lidt svært at ramme en svarende farve i Word, så der plejer jeg istedet at gøre det, at jeg finder et billede af en træ- eller sølvramme, og så fritlægger eller beskærer billedet, så det kun er rammen, jeg har tilbage, og så kan jeg også bruge den i min Word-kollage, hvor jeg så kan sætte de forskellige plakatmotiver ind i rammen. 

Det er altid det tip, jeg tyr til, når jeg skal lave en ny billedvæg eller blot opdatere udtrykket på en eksisterende væg, og det er en virkelig hyggelig og overskuelig måde at planlægge sit lille galleri på. 

Billederne jeg har brugt til denne billedvæg er øverst fra venstre: Society6, House Doctor, The Poster Club, Stilleben, Hein Studio, Paper Collective, Stilleben, Galerie Maeght, Gustav Klimt

 • Reply
  Karina
  21. marts 2019 at 12:03

  Et andet godt tip er at lave det i power point for så kan du også have de rigtige størrelsesforhold. Du kan indstille sideopsætningen på din PP til f.eks at være 24cmx30cm (svarende til 2,4m x 3m) også kan du kopiere dine plakater ind og indstille dem til at have en længde på 5x7cm (50cmx70cm)

  • Reply
   merimeri
   25. marts 2019 at 16:50

   Ej det er også et super tip Karina. Det må jeg prøve af næste gang!

Kommenter