Det har jeg på

OOTD: LILLE FRØKEN HIMMELBLÅ

22. august 2018

II GANNI KIMONO (udsolgt) II ARKET TOP (lignende HER)II TOPSHOP JEANS (gammel vask, men denne model) II SHOE THE BEAR SANDALER II PROENZA SCHOULER PS1 TASKE II

Der er ikke vanvittig stor rotation i min garderobe i disse dage, fordi jeg stadig lige prøver at finde ud af, hvordan man manøvrerer ikke-amme venligt tøj med ammehungrende baby. Således er det indtil videre hovedsageligt mine slå-om-bluser og -kjoler som jeg ifører mig, når dagens program kræver andet end nattøj, og nuvel, jeg elsker slå-om tøj, men det begynder også at blive en smule ensformigt, og jeg savner virkelig min fulde garderobe.

Mon der er nogle ammende på linjen, som kan komme med gode fifs til hvad I gør i forhold til amning og jeres almindelige tøj? Er det bare et spørgsmål om at løfte op i overdel/kjole og således give frit udsyn til mælkebryster og blødt maveskind eller er der et trick, jeg endnu ikke har luret? Do tell! Indtil da arbejder jeg mig igennem mit slå-om-tøj hurtigere end Nola kan nå at sætte i et skrig, når hun vågner op og er sulten.

 

 • Reply
  Malene
  22. august 2018 at 8:05

  Jeg elskede amme-toppene fra H&M. Det er bare basis undertrøjer med dobbelt lag ved brystet og så kan stroppen ligesom klikkes af.
  Dem havde jeg indenunder luftige bluser/skjorter, så kunne man bare lige hive op – og maven var stadig dækket af undertrøje, mens blusen så faktisk dækkede lidt for Hugos hoved.
  Giver det mening?
  Det er egentlig som en ammeBH, bare i undertrøje.

  Jeg synes det var genialt og fordi der var dobbeltlag og faste ammebryster, så kunne man helt skippe BH’en. Skønt!

  • Reply
   Louise
   22. august 2018 at 21:06

   Dét Malene siger!

  • Reply
   merimeri
   23. august 2018 at 4:02

   Skide smart med sådan en top der også udgør det som bh. Sådan en må jeg have anskaffet mig! Tak for gode fifs Malene. Det er altså genialt med sådan en ammehær i sin læserskare!

 • Reply
  Sissel
  22. august 2018 at 8:33

  Kan kun tilslutte mig Malenes kommentar – H&M toppe fungerer fint i stedet for amme BH :). Ellers bruger jeg skjortekjoler og skjorter og så bruger jeg stadig mine almindelige bluser og viser maveskind 🙂 jeg tager bare dynen rundt om min søn når jeg ammer og så kan man næsten ikke se maven.

  • Reply
   merimeri
   23. august 2018 at 4:04

   Jeg må afsted i H&M! Også virkelig godt trick med dynen til lige at dække mor-maven. Det må jeg også prøve af! Tusind tak for indspark Sissel. Knus

 • Reply
  Mette Schou
  22. august 2018 at 11:55

  Altid en stropbluse på indenunder alm bluser, så kan man hive op og ned uden, at hele verden nødvendigvis får frit udsyn 😉

  • Reply
   merimeri
   23. august 2018 at 4:00

   Der er vist ikke andet for, end at jeg må ud og investere i en ammetop og så vænne mig til at have den indenunder mine overdele så længe jeg ammer. Tak for råd. Knus

 • Reply
  Lullumut
  22. august 2018 at 12:14

  Jeg bruger toppe, t-shirts og skjorter og hiver bare op. Hertil jeans, bukser, nederdele og shorts. Ikke noget med kjoler og slaa om. Bruger stofble eller dyne til at daekke mig med.

  • Reply
   merimeri
   23. august 2018 at 3:58

   Det er er smart trick det med dynen, det havde jeg slet ikke overvejet, men I er nogle stykker der foreslår det, så det vil jeg prøve af. Så ligger den lille fidus garanteret også endnu bedre. Klem

 • Reply
  Ida
  22. august 2018 at 12:58

  Det eneste jeg kan komme i tanke som virkelig er et no-go er kjoler uden knapper og buksedragter 😉
  Jeg bruger bare mine vanlige overdele – og hiver op. Arm og baby skjuler udemærket mor-dellen. Og er der tale om en T-shirt fylder den ikke så meget når du hiver den op. Mht. strik kan man bare lige trække armen ud af det ene ærme og have den hængende på skrå ved halsen – hvis altså du bare har en top eller lignende under. Det fungerer fint her. Jeg har dog også suppleret garderoben med stakkevis af kjoler med knapper denne gang – dog primært fordi sommeren var så suveræn i år 😉

  • Reply
   merimeri
   23. august 2018 at 3:57

   Årh pokkers med kjoler – dem savner jeg virkelig og størstedelen af dem jeg har er selvfølgelig uden knapper. Nåh, dem må jeg undvære lidt tid endnu. Og så har jeg da en undskyldning for at gå us og forelske mig i en kjole med knaplukning 😉 Knus til dig Ida

 • Reply
  Louise B
  22. august 2018 at 13:40

  Hej Line. Jeg bruger oversize trøjer med stramme ærmer – så man ikke er helt deform i tøjstilen, fx Ralph Lauren har nogle lækre trøjer. Den trækker jeg op over hagen og bruger også lidt til at dække flr mit bryst, og så har jeg altid en tynd undertrøje på indenunder, som blot kan trækkes ned omkring brystet sammen med amme-bh. Jeg er nemlig stor fan af amning, men kan personligt ikke selv lide at blotte mit bryst eller min mor-mave. Skriv, hvis du vil se outfit-billeder. Knus Louise

  • Reply
   merimeri
   23. august 2018 at 2:10

   Det lyder også som en smart løsning og der er vist ikke andet for, end at jeg må ud og have investeret i et par ammetoppe. Tak for gode råd Louise! Knus

 • Reply
  Amalie
  22. august 2018 at 14:22

  Jeg bruger almindelige skjorter eller skjortekjoler når det skal være lidt pænere, og ellers bare en løs t-shirt til hverdag, med amme-top i stedet for amme-bh. Toppen dækker maven, t-shirten er let at hive op, hviler på babys hoved så det lukker af for indtryk udefra, og tilsammen dækker de al hud 😊

  • Reply
   merimeri
   22. august 2018 at 19:51

   Jeg må ud og have fundet mig en ammetop. Lyder til sådan en er ret uundværlig. Jeg savner nemlig også at have t-shirts på, og uden noget indenunder er man godt nok lidt blottet, når man så lukker op for herlighederne 😉

 • Reply
  Julie
  22. august 2018 at 14:54

  Jeg bruger primært skjortekjoler, og ellers så har samsøe nogle slim toppe, som jeg kan have indenunder min almindelige kjole. på den måde, kan jeg løfte op i kjolen, og hive ned i underkjolen, uden at vise trusser osv 😀 ellers sværger jeg til skjorter, højtaljede nederdele med toppe til 🙂

  • Reply
   merimeri
   22. august 2018 at 19:49

   Smart trick med Samsøes toppe for jeg kunne altså vældig godt tænke mig også at kunne bruge mine almindelige kjoler. Dem må jeg ud at kigge nærmere på! Tak for tip Julie. Knus

 • Reply
  Maja
  22. august 2018 at 16:37

  Jeg brugte både skjorter, slåomkjoler og ellers fra min alm garderobe… men med det resultat, at nogle trøjer altså har mistet lidt facon, så overvej hvordan/hvad du beuger🤦🏼‍♀️ Frem med maveskind – hvis du har det godt med det! Jeg brugte ofte babydynen til at ligge henover skødet of maven, og så op med trøjen. Det pakker lidt væk, så man ikke er alt foe nøgen og kold. Go ammelyst😍

  • Reply
   merimeri
   22. august 2018 at 19:48

   Åh hvor ærgerligt med faconen. Det havde jeg slet ikke overvejet. Er det sket fordi man ender med at udvide ens overdele når de skal sættes lidt umage for at gøre plads til amning? Smart trick med babydynen, det vil jeg huske. Klem

 • Reply
  Ditte
  22. august 2018 at 16:42

  Tag en amme-top uden ærmer (H&M har dem) inden under dine normale bluser/strik m.m. På den måde kan man løfte op i yderste lag uden at blotte maveskindet – også meget rart nu når det bliver koldere. Håber det giver mening:)

  • Reply
   merimeri
   22. august 2018 at 19:47

   Jeg kan høre på det hele, at jeg skal ud og have investeret i en ammetop. Synes desværre H&M’s er udsolgt i min størrelse, men jeg må holde øje de kommende dage og krydse fingre for, at lageret bliver fyldt op. Tak for råd Ditte! Knus

 • Reply
  Nikoline
  22. august 2018 at 17:42

  Ej hvor er det altså bare en fin kjole!

  • Reply
   merimeri
   22. august 2018 at 19:43

   Jeg er også glad for, at jeg langt om længe kan passe den igen 😉

 • Reply
  Camilla
  22. august 2018 at 19:25

  Nu hvor det ikke er så varmt mere har jeg altid en ammetop fra Milker under mine bluser eller skjorter for så behøves jeg ikke at være bange for at flashe maveskind. Ammetoppen fra milker har desuden to knap så store huller til brystet, så man flasher ikke så meget hud 😊 bare vær OBs på at deres toppe er lidt små i størrelsen 🙈

  • Reply
   merimeri
   22. august 2018 at 19:44

   Ej hvor smart med hullet til brysterne så man undgår at slippe dem helt fri 😉 Tror vist jeg må kigge lidt nærmere på Milker, for deres bambus ammetop ser ret fin ud. Tusind tak for tippet Camilla! Klem til dig

 • Reply
  Louise Lunn Behrenthz
  22. august 2018 at 22:58

  Jeg ved ik hvad jeg havde gjort uden Purløg & Persille. Fantastiske ammetoppe uden behov for BH under. Så kan du tage hvad som helst ikke ammevenligt udover… pøj pøj

  • Reply
   merimeri
   23. august 2018 at 2:08

   Det må jeg straks tjekke ud! Tusind tak for tip Louise. Knus

Kommenter