På ønskelisten

MINE FAVORITTER FRA COPENHAGEN FASHION WEEK

16. august 2018

Copenhagen Fashion Week løb af stablen i sidste uge, hvor de største designere herhjemme gav deres bud på, hvordan forårs- og sommermoden næste år skal tage sig ud. Og takket være Instagram kan alle os, der ikke sidder med på tilskuerrækkerne til årets shows, hjemmefra følge med i hvilke fristelser, butikkerne om fire måneders tid kommer til at lokke med.

Jeg har kigget nærmere på spring/summer kollektionerne, og jeg har allerede fundet mine favoritter, som jeg glæder mig til at se nærmere på, når de lander i handlen til vinter. Det gode ved allerede nu at danne sig et overblik over næste sæsons design er, at man dermed kan være lidt på forkant med sine køb; måske finde budgetvenlige alternative på næste års mode – eller endnu bedre, finde ting i ens nuværende garderobe, som faktisk er gode bud på de tendenser, der er at finde på catwalken.

Fem kollektioner skilte sig positivt ud for mit vedkommende; Designers Remix, Lovechild 1979, Stine Goya, Baum und Pherdgarten og Munthe. Nedenfor har jeg samlet mine favoritlooks, som bliver toneangivende for de garderobeinvesteringer, jeg vil gøre mig til den kommende sæson.

Designers Remix

Jeg er ret vild med den støvede farvepallette, kontrasten mellem de feminine snit og det mere drengede look med volumiøse suits, samt de lette materialer. Der er noget Julia Roberts i Pretty Woman over kollektionen, og det er altså ikke det værste sted, man kan have hentet sin inspiration.

Lovechild 1979

Også Lovechild 1979 bød bl.a. på flagrende, prikkede kjoler og oversized jakkesæt, hvor de klassiske bukser er skiftet ud med højtaljede shorts, ligesom det var tilfældet hos Designers Remix. Virkelig fine og meget brugbare snit, som det vil være nemt at gå til.

Stine Goya

Dronningen af farverigt print, Stine Goya, var for en gangs skyld noget mere nedtonet i sit design, og hendes kommende kollektion byder på et væld af fine pastelfarvede kjoler og sæt. Forfriskende og yderst fristende. Kollektionen bød stadig på print, men et mere afdæmpet et af slagsen sammenlignet med det meget grafiske print, jeg synes det tidligere har været karakteriseret ved, og for mit vedkommende gør det Goyas design for den kommende sæson mere fremkommeligt.

Baum und Pherdgarten

Hos Baum und Pherdgarten har næste års kollektion også noget drenget over sig med sine oversized jakkesæt, firkantet skårede kjoler, og maskuline tern. Farverne er lyse og underspillede, og jeg glæder mig til at iføre mig tone i tone sæt til næste år. Ind imellem de skarpt skårne designs bød kollektionen også på feminine pastelfarvede kjoler, og jeg synes i den grad, at man er sluppet godt afsted med det mix.

Munthe

Mine helt klare favoritter på catwalken stod Munthe for, og jeg har sådan cirka lyst til at iføre mig det hele. Jeg er vild med de oversized, højtaljede shorts, som blev vist både i mælkedrenge striber, klassiske tern og en neutral beige, og jeg kommer helt sikkert til at kopiere stilen med at parre disse med en oversized skjorte. Så sejt. Slangeskindet som gik igen på tasker, sandaler og støvler kan altså også noget, og måske næste sommer bliver tiden, hvor min leopard kærlighed får kamp til stregen. 

    Kommenter