Livet som mor

BABY POST: IT’S A …..

8. marts 2018

herestostrongwomen

Billede via Blindsaay

… som den opmærksomme læser måske allerede kan udlede af temaet for billedet her – som i sig selv har et virkelig vigtigt budskab – så er det en lille pige, vi skal møde til sommer, og findes der en mere oplagt dag at afsløre det på end Kvindernes Internationale Kampdag? Jeg tror det ikke!

Vi glæder os nemlig helt vildt til at møde det lille væsen, og til at opdrage en viljestærk, nysgerrig og modig pige, som forhåbentlig aldrig kommer til at se hendes køn og samfundsmæssige normer som en forhindring for at forfølge hendes drømme. Og det er dagen i dag en rigtig vigtig påmindelse om. Selvom vi er kommet langt i Danmark i forhold til ligestilling, er der stadig områder, hvor der er plads til forbedring; det mærker jeg personligt især i forhold til barsel, hvor jeg snart skal til at forholde mig til, hvad det gør ved min karriere potentielt at skulle tage et år ud af (arbejds)kalenderen. Forleden kunne ny forskning fx afsløre, at som kvinde kommer min løn på kort sigt til at gå ned med gennemsnitligt 30 pct. som følge af barselsorlov, mens jeg efter 10 år stadig vil have en arbejdsindkomst der i gennemsnit ligger 20 pct. under hvad den ellers ville have været. Det er altså mange penge, og jeg ville ønske, at det slet ikke var en ting, man skulle forholde sig til.

Når vores datter måske en dag beslutter sig for at skulle have børn, så håber jeg, at hun ikke på samme måde vil opleve, at hendes køn sætter hende tilbage. Det er værd at kæmpe for. 

Rigtig glædelig kampdag, damer!

 • Reply
  Ida
  8. marts 2018 at 19:26

  Stort tillykke søde Line, hvor bliver det dejligt med en lille pige 🙂
  Og ja lad os håbe at fremtiden mht. forskel på køn bliver mere neutraliseret med tiden.

  • Reply
   merimeri
   10. marts 2018 at 15:01

   Jaaa, det er så fint, at det er en lille pige <3 Og det hele er pludselig blevet lidt nemmere at forholde sig til, nu vi kender kønnet på baby. Lørdagsknus til dig

 • Reply
  Sebrina
  8. marts 2018 at 21:42

  Så helt korrekt Line.
  Og stort tillykke med den lille pige i maven. Det er fantastisk. og det er en dreng også 😀

  • Reply
   merimeri
   10. marts 2018 at 15:04

   Åh ja, for os havde det også været lige så fantastisk om det havde været en dreng, der gemte sig inde i maven. Det er bare så rart nu at vide kønnet, fordi det gør det hele lidt nemmere at forholde sig til 🙂 Knus til dig Sebbe

Kommenter