Et godt tip

SOMMERLÆSNING: FEM BØGER JEG VIL LÆSE

9. august 2017

litteratur-bestsellerINDEHOLDER REKLAMELINK: II 1 Katrine Engberg Blodmåne II 2 Hanya Yanagihara Et lille liv II 3 Stephanie Danler Sødbitter II 4 Jo Nesbø Tørst II Anthony Doerr Alt det lys vi ikke ser II 

Hvis nogen efterhånden skulle være i tvivl, så går jeg på ferie på fredag. 11 dage fyldt med sol, strand, og afslapning (i hvert fald de 7 dage, som skal tilbringes på Sardinien) og det betyder også masser af tid til skønlitterære glæder. Jeg har slet ikke fået læst så meget, som jeg håbede på denne sommer, men med kun små korte ferieafbræk indtil videre, har tiden ikke rigtig været til det, og i hverdagen er jeg simpelthen ikke god nok til at få prioriteret læsning over blogtid og serier. Men nu skal det være, og jeg har planer om at komme igennem mindst to bøger på min ferie. Jeg har derfor brugt lidt tid på at kigge boganbefalinger og ovenstående fem er endt på listen over bøger til min sommerlæsning. 

Blodmåne af Katrine Engberg har jeg hørt godt om fra flere, og en god krimi går man altså aldrig galt i byen med, så den kommer helt sikkert med i kufferten. Hanya Yanagiharas Et lille liv er udpeget som kult-roman, og Politiken beskriver den som en barsk men forrygende og uafrystelig roman om livslang kærlighed, venskaber og skam. Sødbitter af Stephanie Danler har været delt vidt og bredt på de sociale medier, men med følgende tekst som appetitvækker hos Litteratursiden.dk, er jeg nem at overbevise: Romanen er lige så delikat, berusende, appetitlig og beskidt. Sådan en fortælling, som jeg tænker, vil være det perfekte tidsfordriv på stranden. 

Jo Nesbø er min absolutte krimiforfatter, og jeg har slugt de mange, mange bøger i serien om Harry Hole råt. Nu er der så nyt i serien, og den seneste bog Tørst kommer jeg selvfølgelig ikke udenom at læse. Til sidst, så overvejer jeg også, om ikke Anthony Doerr’s Alt det lys vi ikke ser skal med i kufferten. Jeg har netop færdiggjort hans roman Noget om Grace, og selvom det har været en noget intens læsning pga Doerr’s detaljerigdom i hans tekster, så var jeg helt opslugt af bogen, og jeg følte, at jeg var med hovedpersonen hele vejen igennem. Den følelse sidder jeg sjældent med, når jeg læser, så her kan Doerr altså noget helt særligt i min optik.

Måske I har læst nogle af bøgerne, og kan give jeres besyv med på, om de er værd at læse? Eller har andre ideer til en must-read sommerbog?

 • Reply
  Girlinterrupted
  9. august 2017 at 7:48

  Skønt og inspirerende udvalg du har fået samlet. Sødbitter er nu også på min liste! Jeg er lidt mere udfordret, når det kommer til Et lille liv. Hver gang jeg ser omslaget, kan jeg ikke undlade at tænke på en ung Prins Henrik eller måske kommende Kong Henrik … Forsidens model er jo en tro kopi – men det gør selvfølgelig hverken bogen bedre eller dårligere ☺️.

  • Reply
   merimeri
   9. august 2017 at 8:00

   Dejligt du synes om indlægget! 🙂 Haha ej, hvor er det skægt du siger det, jeg har haft fuldstændig samme tanke. Så meget ham her, minus et par år måske:https://www.b.dk/boeger/jeg-er-den-nye-grev-danner 😉

   • Reply
    Girl Interrupted
    9. august 2017 at 13:01

    Ja, nu er jeg da helt sikker på, at kongehuset går glip af en del royalties … No pun intended. Hvis deres kommunikationsafdeling ikke var travlt optaget i disse dage, skulle man måske give dem et heads up 😊

    • Reply
     merimeri
     9. august 2017 at 13:20

     Nu blev jeg lige nødt til at researche lidt på coverbilledet. Og det viser sig, at det er fra Peter Hujar’s LOVE & LUST udstilling. “Prins Henrik” billedet går under navnet Orgasmic man, og er taget i ’69, hvilket konspiratorisk kunne forklare, at han ser yngre ud på billedet her, end det, jeg delte før, som er taget i ’74. The plot thickens 😉
     Men du har ret, deres kommunikationsafdeling har vist så rigeligt andet at se til i disse dage!

 • Reply
  Isabella
  9. august 2017 at 10:59

  Alt det lys vi ikke ser og et lille liv er to af de bedste bøger jeg har læst 🙂 De kan klart anbefales.

  • Reply
   merimeri
   9. august 2017 at 11:07

   Ej det er altså godt at høre Isabella! Lille liv har jeg netop klikket hjem, og mon ikke jeg også må få gjort det samme med Alt det lys vi ikke ser 🙂

 • Reply
  Cecilie
  10. august 2017 at 11:46

  Tørst er et fantastisk comeback til Harry Hole! Lå vågen til kl. 2 på en hverdag fordi jeg bare måtte have slutningen med – glæd dig! 🙂

  • Reply
   merimeri
   10. august 2017 at 12:04

   Åh, det var lige hvad jeg håbede på at høre, og jeg glæder mig så meget til at være tilbage i selskab med Hole. Lyder til det bliver en bog, der er hurtigt konsumeret 😉

Kommenter