Hverdagsliv

EN KÆRESTEAFTEN UDOVER DET SÆDVANLIGE

18. juli 2017

datenight

I fredags var den bedste aften i lang tid. Jeg har nemlig i noget tid planlagt en helt særlig kæresteaften, og i fredags var det så endelig blevet dagen. Jeg havde besluttet at overraske Mads med en aften ude; fra pre-dinner drinks, til en lækker middag og en hotelovernatning, og jeg havde været så spændt på, at få alle detaljerne til at gå op og til at se, hvor glad han blev, efterhånden som aftenen skred frem. Og som nogle af jer måske kunne følge med på min insta story i fredags, så endte vi med at have en helt perfekt aften. 

Hvis nu nogle af jer går og leger lidt med tanken om, at arrangere en date lidt udover det sædvanlige, så tænkte jeg, at jeg lige ville dele lidt skriblerier om vores aften.

Mads og jeg går i forvejen en del ud og spiser. Vi elsker det, og det er en prioritet for os begge. Men derfor kan jeg også synes, at det af og til kan være lidt svært at finde på dét ekstra, når man gerne vil gøre lidt mere ud af en datenight. Men så kom jeg på ideen om, at afslutte en date med en overraskelsesovernatning på et hotel i København, hvilket synes som en ret vild luksus, når man på 10 minutter kunne være hjemme i sin egen seng istedet. Hoteller gør bare noget godt for en, og jeg synes, at vi trængte til en aften lidt uden for de vante rammer. 

Jeg bookede os derfor ind på et hotel og bestilte efterfølgende et bord til os på MASH i Bredgade, som er en kær favorit hos os begge. Så manglede jeg bare at finde på et sted at få et par drinks inden middagen. Det klarede AOK’s Byens Bedste-guide for mig, og valget faldt på Vesterbro baren Curfew, som Mads også længe gerne har ville forbi. På den måde var de overordnede detaljer på plads, og jeg skulle nu bare finde på en måde at snige noget rent tøj og lidt af Mads’ toiletsager ud af lejligheden og ind på hotellet, uden at han opdagede det. Den del tænkte jeg, ville være nemt klaret, fordi jeg bare kunne køre på arbejde lidt senere end Mads fredag morgen, og dermed have tingene med der … den plan holdt lige indtil Mads annoncerede, at han skulle arbejde hjemmefra fredag, og derfor ville være i lejligheden hele morgenen. Typisk! Nåh men med lidt kvindelist, lykkedes det mig i sidste ende at få pakket lidt af hans ting torsdag aften, og så snige dem med mig ud af døren fredag morgen, uden Mads opdagede noget. Så langt så godt. 

Jeg havde givet Mads besked om, at han bare skulle være klar klokken 19, og derefter ville vi sætte kurs mod datens første stop (drinks på Curfew). Det øsede selvfølgelig ned dag vi skulle afsted, men vi var stædige og begav os ud i regnen godt camoufleret af store paraplyer og godt humør. Aftenens næste udfordring opstod, da Curfew viste sig at være lukket hele juli pga renovering – hvilket de i øvrigt ikke informerer om på hverken deres Instagram eller hjemmeside, hvilket altså er lidt træls. Vi tog derfor en hurtig beslutning om istedet at gå på Mikkeller til et par øl og nogle snacks. Og da vi var færdige der og efterfølgende trådte ud under den fineste regnbue, var de manglende drinks på Curfew allerede for længst glemt.

Vi gik herefter ind til byen, hvor bordet på MASH ventede. Sammen med lækker vin, store bøffer, flere drinks og en tjener i hopla, som sørgede for en fuldendt aften. Efter et par timer i de bløde røde lædersofaer og efterhånden en del at drikke, var vi begge lidt trætte, og vi blev enige om, at vi bare glædede os til at komme hjem og putte. Ude på gaden kunne ingen af os rigtig overskue gåturen hjem, og vi blev enige om at få vores debut i en cykeltaxa. Og selvom jeg nok ville have forsvoret nogensinde at ryge på sådan en turistfælde, var det altså den hyggeligste afslutning på middagen at suse ud igennem gaderne med Mads i hånden, efterhånden som gaderne blev fyldt med festglade mennesker. 

Under påskud af, at det kunne være hyggeligt lige at gå det sidste stykke vej hjem, fik jeg cykelchaufføren til at sætte os af på hovedbanen, eftersom Mads nok havde anet uråd hvis vi var blevet sat af derhjemme og jeg efterfølgende var begyndt at gå i modsatte retning.

Og så kom vi til den del, jeg havde glædet mig allermest til, Mads’ ansigtsudtryk når han fandt ud af det med hotellet. Jeg ville gerne strække overraskelsen lige til det sidste, og synes selv, jeg fandt på en ret fin afledningsmanøvre. Mads og jeg har nemlig begge et lidt særligt forhold til Nik&Jay, som var den første koncert, vi var til sammen – og efterfølgende har været til 4 koncerter med, sammen. Hotellet, jeg havde booket, ligger på samme gade som Nik & Jay henholdsvis boede og bor på, og med et glimt i øjet spurgte jeg derfor Mads, om vi ikke lige skulle gå ned forbi og sige ‘hej til drengene’. Med en del drinks i blodet kunne han heldigvis godt lokkes med til det. 10 meter før deres lejlighed, gjorde jeg så holdt ved hotelindgangen, og sagde til Mads, at vi altså ‘skulle derind og sove’. Han stak i et grin og syntes, jeg var dybt åndsvag. Især da jeg fortsatte ind af døren og satte kurs mod trapperne. Han troede vidst ikke rigtig på mig, før jeg hev et nøglekort op ad tasken og åbnede ind til vores værelse. Han blev SÅ overrasket, og alene den reaktion, og hvor glad han efterfølgende blev, var det hele værd. 

Vi gik omkuld i dynerne, og faldt i søvn med Anchorman kørende på TV’et. Så er det altså hotelferie for alle pengene, haha. Næste morgen sov vi længe, læste aviser og hang ud over morgenmadsbuffeten inden vi klokken lidt i 12 tjekkede ud, og gik den lille kilomet hjem til vores lejlighed. En 18 timer lang date, og den aller bedste af slagsen <3

Daten krævede selvfølgelig lidt ekstra planlægning og opsparing, men det er sådan en aften, vi begge kommer til at leve højt på længe, og så er de penge altså givet godt ud!

 • Reply
  Betina
  19. juli 2017 at 13:45

  Det lyder simpelthen bare så hyggeligt!

  Vi går også ofte ud og spiser, så jeg kan virkelig godt genkende det der med, at det bliver svært at finde på noget ekstraordinært til særlige lejligheder. Sådan en staycation lyder som en god måde, at gøre det på.

  Her har jeg booket en overnatning på Skodsborg, i anledningen af at manden min er blevet cand.mag (og er fyldt rundt), og at vi om lidt kan fejre vores første bryllupsdag.

  • Reply
   merimeri
   22. juli 2017 at 15:06

   Ej Betina, det lyder da også som den perfekte gave. Jeg har ikke selv været på Skodsborg, men er sikker på, det også er lækkert. Stort tillykke til manden med færdiggjort uddannelse – og til jer med det første år som ægtepar <3

Kommenter