OOTD: CANDY GIRL

OPSKRIFT: VERDENS BEDSTE SPAGHETTI MEATBALLS

 cda4d17d-f3d8-4d31-a777-b3215c4e20e8
Hver gang jeg poster et billede af Mads’ spaghetti meatballs, er der altid en del der spørger til opskriften. Og det kan jeg godt forstå, for retten er nemlig mindst lige så lækker, som den ser ud. Cremet tomatsauce, sprøde og smagsfylde kødboller og perfekt kogt spaghetti. What’s not to like? Derfor kommer her opskriften til alle jer hungrende spaghetti-elskere. 

INGREDIENSER (4 personer):

Lidt rosmarin og 1 spsk oregano
Salt og peber
Olivenolie
5-6 skiver toastbrød
2 store tsk dijonsennep
500 g hakket oksekød
1 æg
1 bundt frisk basilikum
1 løg
2 fed hvidløg
½ frisk, finthakket rød chili
2 ds flåede, hakkede tomater
Fuldkornsspaghetti
Evt. parmesan

SÅDAN GØR DU:

Start som det første med din tomatsauce, som kun bliver bedre af at få lov at stå at simre på komfuret, så længe som muligt. Vi plejer fx at sætte den over som det første vi kommer hjem fra arbejde, og så kan den stå at hygge sig indtil sulten for alvor melder sig på banen. 
Løget hakkes fint og svitses herefter i lidt olie til det er gyldent. Herefter tilsættes finthakket hvidløg og lidt chili, og når det har fået lidt farve, tilsættes basilikumblade. De flåede tomater tilsættes, og saucen bringes i kog og smages til med salt og peber. Skru herefter ned på lavt blus og lad saucen passe sig selv, indtil du er klar med kødbollerne.
Til dem skal du starte med at blende toastbrødet til fine krummer. Krummerne røres herefter sammen med sennep, hakket oksekød, rosmarin, oregano, æg og godt med salt og peber. Farsen formes herefter til kødboller (ca spiseskesstørrelse), som til sidst vendes i olivenolie til de er smurt godt ind, og nu er klar til at blive stegt på panden til de har en fin gylden farve hele vejen rundt, og ikke længere afgiver blodig kødsaft.
Derefter kommes kødbollerne over i saucen  og lader det hele simre, mens spaghettien bringes i kog. 
Når spaghettien er kogt færdig, så er det bare igang med at anrette. Vi plejer at toppe den med lidt frisk basilikum og friskrevet parmesan. 
Buon appetito!

2 comments

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

OOTD: CANDY GIRL