GARDEROBEUDFORDRING: STATUS EFTER UGE 5

BABY POST: IT’S A …..

herestostrongwomen

Billede via Blindsaay

… som den opmærksomme læser måske allerede kan udlede af temaet for billedet her – som i sig selv har et virkelig vigtigt budskab – så er det en lille pige, vi skal møde til sommer, og findes der en mere oplagt dag at afsløre det på end Kvindernes Internationale Kampdag? Jeg tror det ikke!

Vi glæder os nemlig helt vildt til at møde det lille væsen, og til at opdrage en viljestærk, nysgerrig og modig pige, som forhåbentlig aldrig kommer til at se hendes køn og samfundsmæssige normer som en forhindring for at forfølge hendes drømme. Og det er dagen i dag en rigtig vigtig påmindelse om. Selvom vi er kommet langt i Danmark i forhold til ligestilling, er der stadig områder, hvor der er plads til forbedring; det mærker jeg personligt især i forhold til barsel, hvor jeg snart skal til at forholde mig til, hvad det gør ved min karriere potentielt at skulle tage et år ud af (arbejds)kalenderen. Forleden kunne ny forskning fx afsløre, at som kvinde kommer min løn på kort sigt til at gå ned med gennemsnitligt 30 pct. som følge af barselsorlov, mens jeg efter 10 år stadig vil have en arbejdsindkomst der i gennemsnit ligger 20 pct. under hvad den ellers ville have været. Det er altså mange penge, og jeg ville ønske, at det slet ikke var en ting, man skulle forholde sig til.

Når vores datter måske en dag beslutter sig for at skulle have børn, så håber jeg, at hun ikke på samme måde vil opleve, at hendes køn sætter hende tilbage. Det er værd at kæmpe for. 

Rigtig glædelig kampdag, damer!

4 comments

 • Så helt korrekt Line.
  Og stort tillykke med den lille pige i maven. Det er fantastisk. og det er en dreng også 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • merimeri

   Åh ja, for os havde det også været lige så fantastisk om det havde været en dreng, der gemte sig inde i maven. Det er bare så rart nu at vide kønnet, fordi det gør det hele lidt nemmere at forholde sig til 🙂 Knus til dig Sebbe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Stort tillykke søde Line, hvor bliver det dejligt med en lille pige 🙂
  Og ja lad os håbe at fremtiden mht. forskel på køn bliver mere neutraliseret med tiden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • merimeri

   Jaaa, det er så fint, at det er en lille pige <3 Og det hele er pludselig blevet lidt nemmere at forholde sig til, nu vi kender kønnet på baby. Lørdagsknus til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

GARDEROBEUDFORDRING: STATUS EFTER UGE 5